دهمین همایش مهدویت از دیدگاه ادیان و مذاهب

همایش مهدویت از دیدگاه ادیان و مذاهب، هم اکنون در شهرستان خرم آباد در حال برگزاری است. این همایش از روز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ آغاز شده و تا سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

برنامه‌های مراسم افتتاحیه همایش به شرح زیر می‌باشد:

– قرائت پیام ریاست محترم المصطفی توسط حجت الاسلام والمسلمین کارگر
– گزارشی از نحوه برگزاری دهمین همایش مهدویت توسط دبیر همایش، حجت الاسلام والمسلمین سنجری
– شعر خوانی مهدوی توسط استاد موسویان
– سخنرانی امام جمعه محترم الشتر و نماینده استاندار در همایش، حجت الاسلام والمسلمین موسوی
– جمع‌خوانی طلاب پاکستان در افتتاحیه همایش در مدح حضرت صاحب الزمان که مورد استقبال خوب طلاب قرار گرفت
– مداحی طلبه آذربایجانی به زبان فارسی
– سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین عزیزی، مدیر کل محترم فرهنگی جامعه المصطفی

گزارش‌های تکمیلی متعاقباً اعلام خواهد شد.

متن پیام حضرت آیت الله اعرافی، مدیر حوزه‌های علمیه کشور و رئیس جامعه المصطفی العالمیه به همایش مهدویت از دیدگاه ادیان و مذاهب، که توسط حجت الاسلام والمسلمین کارگر، رئیس مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی قرائت شد، به این شرح است:

پیـام به همایـش مهدویـت

اعتقاد به موعود، در همه ادیان مطرح بوده و عقیده مشترک همه آنها به شمار مى آید؛ و هر دین و مکتبى به تناسب فرهنگ دینى و ملى خود از موعود آخرین به نامى یاد کرده است.

اما اندیشه مهدویت و ظهور موعود جهانى در آیین آسمانى اسلام، جایگاه و جلوه بیشترى دارد و با وجود دلایل معتبر از آیات و روایات متواتر و قطعى، همه مذاهب اسلامى بر ظهور «مهدى موعود» از نسل فاطمه زهرا(س) اتفاق نظر دارند. در این میان، مهدى موعود در مذهب شیعه، هم به دلیل جایگاه اعتقادى آن و هم به دلیل دارا بودن شناسنامه روشن و پرداختن به جزئیات زندگى و چگونگى ظهورش، از اهمیت ،قطعیت و شفافیت بیشترى برخوردار است.

همه ادیان معتقدند که در پایان هر دوره اى از تاریخ ، بشر از لحاظ معنوى و اخلاقى رو به انحطاط مى‌رود؛ و چون و فطرتاً، در حال هبوط و دورى از مبداء است و مانند احجار [سنگها] به سوى پایین حرکت مى کند، نمى تواند به خودى خود به این سیر نزولى و انحطاط معنوى و اخلاقى پایان دهد. پس ناچار روزى یک شخصیت معنوى بلند پایه، که از مبداء وحى و الهام سرچشمه مىگیرد، ظهور خواهد کرد و جهان را از تاریکى جهل و غفلت و ظلم و ستم نجات خواهد داد.

اسلام به عنوان آخرین و کامل ترین دین از ادیان آسمانى، به مسئله موعود بیش از سایر ادیان اهمیت داده و در تبیین مسائل مربوط به آن اهتمام خاصى ورزیده است. بر اساس جایگاه مهم موعود در اسلام است که همه مسلمانان از هر گروه و فرقه اى بر این مسئله اتفاق دارند که در آخرالزمان حضرت مهدى(عج) خروج مى کند؛ و بر این مسئله نیز اتفاق نظر دارند که آن حضرت از نسل حضرت على(ع) و فاطمه زهرا(س) است و نامش نام پیامبر است.

مضاف بر آیات فراوانى که بر مسئله مهدویت در اسلام و ظهور حضرت مهدى(عج) دلالت مىکند ،روایات شیعه و سنی در این زمینه، بسیار زیاد و به حد تواتر رسیده است، به طورى که کسى نمىتواند درباره درستى آنها تردید به خود راه دهد.

پرداختن به مسئله مهدویت و ظهور موعودى از اهل بیت پیامبر و نسل فاطمه زهرا(س) ،اختصاص به محدثان اهل سنّت ندارد؛ چرا که بسیارى از دانشمندان از دیگر مذاهب نیز به دلیل اهمیت مسئله یاد شده در تفکر دینى اعتقادى به آن کرده و به اظهار عقیده درباره آن پرداخته اند .

به عنوان نمونه ابن خلدون، جامعه شناس معروف مسلمان در این باره می‌گوید:

در طول تاریخ میان تمامى اهل اسلام مشهور است و چنین اعتقاد الزامى وجود دارد که در آخرالزمان مردى از اهل بیت پیامبر ظهور خواهد کرد و دین را تازه و عدل را آشکار خواهد ساخت. وى بر ممالک اسلامى چیره شده و «مهدى» نامیده مى شود؛ و خروج «دجّال» آن زمان خواهد بود و سپس نشانه هاى قیامت آشکار خواهد شد. حضرت عیسى مسیح(عع) نیز فرود خواهد آمد و دجّال کشته خواهد شد.

سلام بر مهدى امت‌ها(و یکى کننده ملتها) و جمع کننده گفتارها، سلام بر قائم منتظر و عدل گستر، سلام بر بهار زندگى انسان و طراوت روزگاران، سلام بر مهدى اى که خدا به امتها آمدنش را نوید داده است تا به دست او همه را پیرو یک دین سازد و طرح اتفاق در همه جهان در اندازد و زمین را از عدل و داد پر کند…. به امید ظهورش!

والسلام علیکم و رحمه الله

برنامه‌های روز اول همایش همایش

مراسم بعدازظهر روز اول همایش با حضور دکتر عباسی از استید برجسته حوزه علمیه قم و از کارشناسان شبکه ولایت آغاز شد.
ایشان در پاسخ به سوالات مورد نظر همایش با موضوعات: «چگونگی اثبات ضرورت امام در همه زمان‌ها» و «فواید و تاثیرات امام در زمان غیبت»، ابتدا به معنای لغوی و اصطلاحی امامت پرداختند و سپس با استناد به کتاب‌های اهل تسنن و شیعه و با توجه به احادیث ثقلین و اثنی‌عشر، به سؤالات مذکور پاسخ دادند.

دومین روز نشست

سلسله برنامه‌های دانش‌افزایی مهدویت با حضور حجت الاسلام و المسلمین موسویان برگزار شد. ایشان سؤالات در خصوص اقسام و ارکان انتظار و همچنین وظایف منتظران را با بیان روایات متعدد پاسخ داده و انتظار فرج را به عنوان افضل الاعمال یاد کردند و برخی از شبهات که در این خصوص مطرح می‌شود را با ارائه پاسخ مربوطه مطرح کردند و در پایان، خاطر نشان کردند که وظایف اصلی ما تحصیل و یادگیری عقاید و دفاع از دین و اعتقاداتمان می‌باشد.

سومین و آخرین روز

در این روز برنامه‌های نشست مهدویت با سؤالاتی مبنی بر دلایل عقلی بر اثبات ولایت فقیه و همچنین معنای ولایت مطلقه فقیه آغاز شد که استاد امینی با زبان شیوا و ساده مطلب را برای طلاب بیان کردند و ضمن بیان معنای لغوی ولایت فقیه، در مورد شرایط فقیه جامع الشرایط و لزوم وجود ولی فقیه از نظر عقل و روایت بحث کردند.
در ادامه جلسه، استاد سنجری به چند سؤال از سؤالاتی که طلاب مطرح کرده بودند پاسخ دادند و با توجه به حجم زیاد سوالات در کارگاه ها به آن پرداخت شد.