مراسم افتتاح نمازخانه و کتابخانه جدید مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی با حضور ریاست محترم جامعه المصطفی(ص) العالمیه

کتابخانه جدید مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی المصطفی در مساحتی بالغ بر ۲۰۰ متر مربع و نمازخانه جدید این مرکز نیز در محیطی با بیش از ۳۰۰ متر مربع با حضور طلاب، کارکنان و اساتید مرکز زبان و معارف اسلامی المصطفی و به دست مبارک ریاست محترم جامعه المصطفی، جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای دکتر عباسی افتتاح گردید.
در بخش اول این مراسم و بعد از مراسم افتتاحیه، قرائت قرآن و رونمایی از آثار جدید مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، سه نفر از اساتید، کارکنان و دانش پژوهان مجموعه نظرات و دیدگاه های خود را در رابطه با دغدغه ها و ملزومات فعالیت آموزشی در حوزه زبان و معارف اسلامی ارائه نمودند.
در بخش بعدی، حجت الاسلام کارگر، ضمن ارائه گزارشی از فعالیت های مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، به حضور سه ساله خود در مدرسه المهدی(عج) اشاره نمود و ابراز داشت: از تمامی عزیزانی که با زحمات و تلاش های خود مقدمات ترقی فعالیت های آموزشی، پژوهشی و تربیتی دانش پژوهان مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی را فراهم نموده اند، صمیمانه قدردانی و تشکر می نمایم.
رئیس مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی با بیان این که هم اکنون مرکز آموزش زبان و معارف المصطفی در بی سابقه ترین سال سه دهه فعالیت خود حضور دارد، اظهار داشت: ساماندهی بالغ بر ۹۷۰ طلبه و دانش پژوه و توجه به مباحث آموزش زبان فارسی و معاف اسلامی ایشان از مهمترین هدفگذاری های مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی است.
وی به فرایند تدوین، آماده سازی و بازخوردگیری ۴ کتاب آموزشی جدید اشاره نمود و ابراز داشت: با توجه به فضای محدود این مرکز و علاقه مندی دانش پژوهان برای حضور و تحصیل در شهر مقدس قم و همجواری با حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها، این مرکز با مشارکت خیرین ساختمانی در مجاورت مجموعه اجاره نموده بود که در اوضاع اقتصادی جدید با افزایش اجاره بها، امکان اجاره مجدد آن مقدور نبود که پس از بررسی های صورت گرفته، و صحبت با هیأت امنای مسجد المهدی(عج) و انجام مرمت و بازسازی با مشارکت مالی خیرین محترم به شکل بایسته و زیبا به بهره برداری رسید.
حجت الاسلام کارگر با اشاره به این که تمام این اقدامات در راستای کاهش هزینه کردها و اجاره بها، صورت گرفته، اظهار داشت: از تمام کسانی که در آماده سازی این فضای مناسب و زیبا تلاش نمودند، تشکر و قدردانی می کنم.

در پایان این مراسم حجت الاسلام و المسلمین دکتر عباسی ضمن تقدیر و تشکر از کلیه اساتید، طلاب، پرسنل و علی الخصوص ریاست محترم مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی و همچنین ضمن گرامی‌داشت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، با بیان این که جامعه المصطفی یکی از ثمرات انقلاب اسلامی است، اظهار داشت: این انقلاب پس از عبور از گردنه‌های مختلف و مسیرهای خطرناک، امروز به چنان بالندگی رسیده است که در دنیا نورافشانی می‌کند.
رئیس جامعه المصطفی افزود: جامعه المصطفی و مجموعه‌های آموزشی و پژوهشی مرتبط با آن در سراسر جهان، نقطه عطفی در تاریخ معاصر جهان اسلام، به ویژه ایران اسلامی، ایجاد نموده‌اند.
وی با بیان این که حوزه‌های علمیه از دیرباز توجه ویژه‌ای به عرصه‌های بین‌المللی داشته‌اند، خاطرنشان کرد: کمیت و کیفیتی که امروز در جامعه المصطفی شاهد هستیم، هیچ گاه در تاریخ حوزه‌های علمیه دیده نشده است؛ این مهم به برکت انقلاب اسلامی است.
رئیس جامعه المصطفی به اقتضائات استقبال از ملیت‌ها، زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف اشاره و خاطرنشان کرد: آشنایی با زبان آموزشی هر مجموعه، از پیش‌نیازهای مهم است؛ این امر از ابتدای شکل‌گیری جامعه المصطفی و اسلاف المصطفی در قالب دوره تمهیدی و دوره ورودی در نظر گرفته شده بود که در این چهار دهه فراز و فرودهای مختلفی به خود دیده و تجربه‌های مختلفی به دست آورده است.
حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی تأکید کرد: تجربه‌های متراکم امروز در مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، محصول چهار دهه تجربه‌اندوزی استادان، مدیران و کارشناسان این حوزه است.
رئیس جامعه المصطفی ابراز داشت: همه مراکز بین‌المللی بخش ویژه‌ای براساس سطوح مختلف تحصیلی مدنظر قرار داده‌اند و انواعی از آموزش زبان را با استانداردهای تخصصی و مطابق با نیازها طراحی و ارائه می‌کنند.
وی با تأکید بر این که زبان فارسی نیازمند استانداردسازی و تعریف مقاطع و دوره‌هاست، تصریح کرد: جامعه المصطفی یکی از مهم‌ترین مراکز آموزش زبان فارسی در جهان است که از نظر کمیت و کیفیت، نمی‌توان نظیری برای آن یافت.
حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی خاطرنشان کرد: زبان فارسی، یکی از چهار زبان کلاسیک جهان شناخته می‌شود؛ زبان فارسی، به عنوان زبان کهن، از ادبیاتی غنی و تجربه طولانی تاریخی برخوردار است.
رئیس جامعه المصطفی زبان فارسی را زنده‌ترین زبان کلاسیک جهان دانست و ابراز داشت: زبان فارسی حامل فرهنگ و دریچه‌ای برای ورود به دنیایی از معارف است؛ این زبان پس از اسلام، با فرهنگ دینی و اسلامی در هم آمیخته و در خدمت معارف ناب الهی قرار گرفته است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به این که پس از انقلاب اسلامی، زبان فارسی، زبان انقلاب نیز شناخته می‌شود، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، که زمینه افتخار همه پیروان الهی را فراهم نموده، زبان فارسی را به عنوان دومین زبان ورود به دنیای آموزش‌های اسلامی بازتولید کرده است.
وی به تأسیس و راه‌اندازی بیش از چهارصد رشته و گرایش در جامعه المصطفی اشاره نمود و اظهار داشت: زبان فارسی به عنوان پیش‌نیاز آموزشی جامعه المصطفی، در دنیای اسلام به عنوان زبان شناخته‌شده‌ای مطرح بود، ولی از دو قرن پیش، با نفوذ استعمار، این زبان با هجمه‌هایی روبه‌رو و در منطقه شبه‌قاره، زبان انگلیسی جایگزین آن شد.
رئیس جامعه المصطفی با بیان این که شبه‌قاره آثار و شعرای فراوانی در حوزه زبان و ادبیات فارسی تربیت نموده است، اظهار داشت: تا دو قرن پیش، زبان فارسی، زبان رسمی بسیاری از مناطق اسلامی برشمرده می‌شد.
وی، در ادامه، با اشاره به این که مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی، سبک، شیوه و اسلوب ویژه‌ای در ارائه مباحث آموزشی دنبال می‌کند، تصریح کرد: تدوین تولیدات پژوهشی اعم از کتاب‌های نو با روش‌ها و براساس نیازهای جدید، از مهم‌ترین هدف‌گذاری‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین‌ دکتر عباسی، در پایان، به ملزومات صفِ محوری در جامعه المصطفی نیز اشاره نمود و یادآور شد: مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی به عنوان صف محوری باید بتواند فکر، اندیشه و سبک خاصی را برای استفاده دیگران تولید و تجربه‌های آموزشی را به درستی ارائه نماید.