بازدید از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره)به مناسبت هفته پژوهش و ارج نهادن به کتاب و کتاب‌خوانی، با هماهنگی و برنامه‌ریزی معاونت پژوهش، اعضای هیأت علمی و اساتید مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی همراه با رئیس این مرکز، حجت الاسلام و المسلمین حسینی، از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی بازدید کردند.
طی این بازدید مسئولان مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی از مخزن کتاب‌های نفیس خطی دیدار و از نحوه جمع‌آوری، حفظ و نگهداری این کتب ارزشمند و فداکاری‌ها و مجاهدت‌های حضرت آیت الله مرعشی(ره) در به ثمر رسیدن این ذخیره ارزشمند که باعث افتخار عالم تشیع می باشد اطلاع یافتند.
گفتنی است: آیت الله مرعشى پس از تأسیس یکى از چهار مدرسه علمیه بزرگ در قم، به نام مدرسه مرعشیه، در سال ١٣٨۵ق/١٩۶۵م نخست کتابخانه کوچکى در دو اتاق مدرسه مزبور پى‌افکند. آن‌گاه در سوم شعبان همان سال، مطابق١٣۴۴ش، با انتقال مجموعه‌اى از کتاب‌هاى چاپى و بخشى از نسخه‌هاى خطى به طبقه سوم مدرسه مرعشیه، با حضور معظم‌له و بسیارى از علما و مدرسان حوزه علمیه قم، کتابخانه جدید گشایش یافت.
بازدید از کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی(ره)استقبال روزافزون پژوهشگران و محققان، این کتابخانه را با کمبود جدى فضا مواجه ساخت. سرانجام چهار سال بعد، زمینى به مساحت هزار مترمربع، روبه‌روى مدرسه مرعشیه که کتابخانه در طبقه سوم آن قرار داشت، خریدارى شد. در سال ١٣٩٠ق/١٩٧٠م به دست مبارک آیت‌الله مرعشى کلنگ بناى کتابخانه‌اى بزرگ بر زمین زده شد. آن‌گاه در پانزدهم شعبان ١٣٩۴/دوازدهم شهریور١٣۵٣/سوم سپتامبر١٩٧۴ به نام کتابخانه عمومى آیت‌الله العظمى مرعشى نجفى(ره) با بیش از شانزده هزار جلد کتاب خطى و چاپى و با حضور تعداد بسیارى از استادان و محققان و طلاب حوزه علمیه قم افتتاح گردید. با هجوم علاقه‌مندان و مشتاقان برای استفاده از ذخایرگران سنگ آن کتابخانه به دستور و حمایت رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی قدس سره و مقام معظم رهبری در سال ١٣۵٨ش/١٩٧٩م پانصد مترمربع دیگر از زمین‌هاى سمت غربى کتابخانه خریدارى و بخش جدیدی به آن افزوده شد. به این ترتیب، مجموع زیربناى کتابخانه در پنج طبقه بالغ بر ۴۵٠٠ مترمربع گردید.
لازم به ذکر است این کتابخانه سومین کتابخانه بزرگ کتب خطی جهان اسلام می باشد.

دیدگاه خود را بنویسید