نشست «تبیین نامه دوم رهبر معظم انقلاب به جوانان کشورهای غربی» به همراه مسابقه «نگارش مقالات کوتاه»در آستانه سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار شد.

در این نشست که با همت معاونت پژوهش و با همکاری گروه های علمی تربیتی و سایر معاونتهای مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی برگزار شد، نامه های مقام معظم رهبری (دام ظله)با محوریت نامه دوم معظم له در محورهای زیر برای دانش پژوهان این مرکز و سایر حاضران و میهمانان ارجمند تبیین و توضیح داده شد.

1. موضوعات و عناوین اصلی نامه مقام معظم رهبری
  2. نحوه مطلوب معرفی اسلام به جوانان غربی
  3. بررسی زمینه های فکری، اجتماعی و سیاسی صدور نامه
  4. پاسخ به سوالات رهبر معظم انقلاب در متن نامه
  5. بررسی راهکارها و موانع تحقق اهداف نامه
  6. تاثیر این نامه در افکار و اندیشه های جوانان غربی

سخنران اول این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر نصر الله سخاوتی، ضمن گرامیداشت دهه فجر، تصریح کرد: روز ۲۲ بهمن به تعبیر امام خمینی(ره) یوم الله می باشد.

وی در ادامه به نامه های تاریخی نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) اشاره نمود و ابراز داشت: نخستین نامه مطرح شده در اسلام، نامه ارسالی رسول الله(صلی الله علیه و آله) برای خسروپرویز پادشاه وقت ایران بود؛ نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) در دوران حیات مبارک خویش، بیش از ۴۰ نامه به سران کشورهای و نخبگان جهان ارسال نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین سخاوتی نامه امام خمینی(ره) به گورباچف را از دیگر نامه های تاریخی در جهان اسلام عنوان مرد و اظهار داشت: هر نامه ای در بردارنده پیام و هدفی است و نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان کشورهای غربی نیز در بردارنده پیام های متعددی می باشد.

وی با بیان این که هر نامه و حرکت مهم شرایط خاصی را می طلبد، ابراز داشت: در زمان امام خمینی(ره) شرایط به گونه ای رقم می خورد، که امام خمینی(ره) را بر آن داشت تا نامه ای را به گورباچوف ارسال نمایند، ولی گورباچوف پیام نامه امام(ره) را درک نکرده، جوابی برای نامه ایشان ارسال کرد.

این استاد جامعه المصطفی در ادامه یکی از اصول باغداری را چیدن میوه در بهترین زمان ممکن دانست و خاطرنشان کرد: هم اکنون بهترین زمان برای حضور زبان گفت وگو و تعامل میان اسلام و جوانان غربی بوده، نامه های دوگانه رهبر معظم انقلاب به جوانان کشورهای غربی، به گونه ای هوشمندانه، عمیق و پرمحتوا نگاشته شده است.

مدیر گروه اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی پژوهشگاه بین المللی المصطفی، درک شرایط را یکی از زیباترین ویژگی نامه های رهبر معظم انقلاب ذکر کرد و گفت: معظم له، ضمن زمان شناسی درست، بهترین زمان را برای گفتگوی اسلام و جوانان حق طلب غربی انتخاب نموده است.

وی ریشه اسلام هراسی ها را در راستای حرکت شیطانی سلمان رشدی، عنوان کرد و ابراز داشت: امام خمینی(ره) با پاسخی حکیمانه در آن برهه، با حرکت انقلابی حکم ارتداد سلمان رشدی را صادر نموده، بدین طریق فتنه سلمان رشدی ها را در آن برهه حساس تاریخی سرکوب نمودند.

حجت الاسلام والمسلمین سخاوتی افزود: در این برهه نیز مقام معظم رهبری نیز با شناخت دقیق ظرفیت های ایجاد شده، جوانان غربی را به تأمل در آموزه های الهی اسلام و شناخت ریشه گسترش اسلام هراسی ها دعوت نمودند.

وی پیامدهای نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: خطاب و سفارش معظم له به جوانان غربی برای خواندن قرآن کریم، نشان دهنده شناخت دقیق مقام معظم رهبری، نسبت به روحیه حق طلبی جوانان است.

مدیر گروه اندیشه سیاسی و انقلاب اسلامی پژوهشگاه بین المللی المصطفی، با بیان این که نامه ها عموما در زمان جلب محبت ها نگاشته می شود، اظهار داشت: حرکت خیر خواهانه و حق طلبانه جوانان غربی به سمت فطرت الهی، یکی از مهمترین پیامدهای نامه مقام معظم رهبری به جوانان کشورهای غربی است.

وی مخاطب شناسی دقیق، تحلیل و دسته بندی موضوعات روز جهانی را از دیگر ویژگی های نامه رهبر معظم انقلاب عنوان کرد و یادآور شد: بیشترین پیام نامه رهبر معظم انقلاب، در خصوص قرآن کریم و قابل فهم نمودن آن، برای جوانان فطرت جو است.

حجت الاسلام والمسلمین سخاوتی در پایان با اشاره به این که نامه اول معظم له، در بردارنده فسلفه اصل اسلام و ارائه چهره واقعی اسلام بود، خاطرنشان کرد: نامه دوم رهبر معظم انقلاب، بیشتر به مولفه های گسترش اسلام هراسی در میان جوامع غربی اشاره نموده، جوانان را به شناخت صحیح ریشه های اسلام هراسی دعوت می کنند.

در ادامه گروه سرود دانش پژوهان مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی که با همت معاونت فرهنگی تربیتی این مرکز و در بخش دارالقرآن کارگردانی شده بود، به اجرای سرودی به مناسبت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران پرداختند.

سپس سخنران دوم حجت الاسلام حمزه سوداگر به ارائه توضیحاتی پیرامون محور های مشخص شده در این نشست پرداخت و در ادامه به برخی سوالات مطرح شده توسط حاضرین پاسخ داد.

در پایان این نشست پژوهشی از برگزیدگان مسابقه مقاله نویسی کوتاه که با همین عنوان و در محورهای مشخص شده در نشست برگزار شده بود، توسط ریاست مرکز آموزش زبان حجت الاسلام و المسلمین سید حمید رضا حقیقی، محمد ناطق معاون پژوهش، حجت الاسلام و المسلمین حمزه سوداگر، با لوح تقدیر و اهدای جایزه تقدیر شد.

مشروح این نشست را از اینجا می توانید دریافت نمایید.

برخی از تصاویر این نشست را در پایین مشاهده می کنید:

دیدگاه خود را بنویسید

نشان دهید که ربات نیستید: *