گزارش برگزاری اردوی علمی – تفریحی استان لرستان

خرم‌آباد، شهری است کهن با تاریخی چند هزارساله در استان لرستان که به دلیل حضور جاذبه‌های ارزشمند تاریخی، دیدنی‌های طبیعی، آب و هوای مناسب در فصول مختلف سال به‌ویژه فصل بهار و میهمان‌نوازی ساکنینش، امروزه به یکی از مقاصد اصلی گردشگری در غرب کشور تبدیل شده است.

طلاب مرکز آموزش زبان و معارف اسلامی که جهت شرکت درهمایش «مهدویت از دیدگاه ادیان ومذاهب» به استان لرستان سفر کرده بودند، ضمن شرکت در مجامع علمی، از مناطق سرسبز وجاذبه‌های گردشگری شهر خرم‌آباد نیز استفاده کردند.

دراین اردوی ۵ روزه که با شرکت ۲۵۰ نفر از طلاب و اساتید برگزار شد، طلاب ضمن شرکت در نشست‌ها وکارگاه‌هایی که با موضوع مهدویت، از صبح تا اذان ظهر برگزارمی‌شد، عصرها به انجام برنامه‌های ورزشی و بازدید از اماکن و گردش در طبیعت زیبای خرم‌آباد پرداختند. از جمله برنامه‌های اجرا شده، به موارد زیر می‌توان اشاره کرد:

۱. بازدید از قلعه‌ فلک‌الافلاک
«قلعه فلک‌الافلاک»، یکی از معروف‌ترین آثار تاریخی در شهرستان خرم‌آباد است که روی تپه‌‌ای کهن و در مرکز این شهر، قرار دارد. بنایی که احتمال می‌رود در دوران حکومت شاپور اول ساسانی و در قرن سوم میلادی، نخستین اقدامات ساخت آن، صورت گرفته است. این قلعه در مساحتی بالغ بر ۵ هزار و ۳۰۰ متر مربع با ۸ برج، ۳۰۰ جان‌پناه و ۲ صحن با مصالحی همچون سنگ، آجر، خشت، ملات گچ و آهک ساخته شده است.

۲. بازدید از مزرعه کشت و صنعت
این مجموعه که با سرمایه‌گذاری خارجی احیا شده است مبادرت به تولیدات گلخانه‌ای و پرورش درختانی چون انار و انجیر و پرورش دام و طیور می پردازد و همچنین ۶۶ استخر پرورش ماهی سردآبی و گرم‌آبی از دیگر داشته‌های این مجتمع تولیدی است که ظرفیت اشتغال‌زایی یک هزار و پانصد نفر را به صورت مستقیم داراست.

۳. بازدید از حوزه عملیه کمالیه و حضور دربین طلاب این شهر
در مرکز شهر خرم‌آباد و در میان بافت قدیمی شهر در راسته بازار روز و در مجاورت امامزاده زید بن علی(ع)، مدرسه علمیه کمالیه خرم‌آباد، رهگذران را به خود جلب می‌کند. حجه الاسلام سید لطف الله حیات الغیب، مدیر این مدرسه، با اشاره به تاریخچه این مدرسه اظهارداشت: از تثبیت مرجعیت عامه آیهالله العظمی بروجردی از بزرگان دینی و مفاخر لرستان و در شرایطی که کشور از یک سو تحت تأثیر فعالیت و اقدامات فداییان اسلام و مقدمات تشکیل جبهه ملی قرار داشت و از طرفی دیگر در خرم‌آباد علمای بزرگ و تأثیرگذاری چون شیخ عبدالرحمان مجتهد لرستانی، سید حیدر طاهری، ابوتراب جزایری از دنیا رفته بودند.
آیه الله حاج روح الله کمالوند در پی درخواست و اصرار مردم و به نمایندگی از طرف آیه الله العظمی بروجردی به خرم‌آباد بازگشت. ایشان در طول اقامت دائمی‌شان، اقدامات زیادی انجام دادند که تأسیس مدرسه علمیه از آثار ماندگار این عالم ربانی است. وی افزود: با تأسیس مدرسه علمیه کمالیه خرم‌آباد که از بزرگ‌ترین نمودهای عینی سازماندهی نیروهای مذهبی بود، پرداخت شهریه طلبه‌هایی که در آنجا درس می خواندند نیاز به منابع مالی داشت که تأمین این منابع از عهده مردم عادی خارج بود، لذا آیه الله کمالوند دارایی خود را که از اجدادش به ارث برده بود، برای دوام این مدرسه و تحصیل طلاب صرف کرد.

۴. انجام ورزش‌هایی مانند شنا، دوچرخه‌سواری، پینت‌بال، راپل، فوتبال و کوهنوردی
۵. شرکت در سخنرانی‌های مسئولان استانی
۶. شرکت در جشن میلاد حضرت علی اکبر و گرامی‌داشت روز جوان به همراه شعرخوانی و اجرای سرود و تواشیح توسط طلاب

نشان دهيد ربات نيستيد: *